F3 in zeikende regen vroegtijdig gestaakt, eerste zege Vesti

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is de derde race van het Formule 3-seizoen verreden. Dat ging niet helemaal zoals gepland, de schuld daarvan ligt bij de weergoden in de Alpen, maar dat kon de pret in elk geval eventjes niet drukken.

Op een flink natte baan en met nog een behoorlijk schip met zure appelen in aantocht ging de race van start, met polesitter Frederik Vesti en David Beckmann voorop. Vesti behield de leiding, Lirim Zendeli sloot vanaf de zesde plek keurig aan en Beckmann moest Oscar Piastri en Theo Pourchaire van het lijf houden.

Richard Verschoor werkte zich ondertussen op van de elfde naar de achtste stek, Oliver Caldwell ging voorbij Duits F4-kampioen Pourchaire naar de vijfde plek. Na een kleine tien ronden kreeg Brits F3-kampioen Clement Novalak te maken met een lekke band en een spin, waardoor de safety car de baan op kwam. Dat bleek niet echt nodig, want hij kwam al snel weer op gang.

Na de herstart schoof Verschoor ten koste van Logan Sargeant een plekje op, terwijl Caldwell de vierde plek overnam van Piastri. Vervolgens gingen Roman Stanek en Sebastian Fernandez - de polesitter van vorige week - de baan af, waarna al vrij snel besloten werd om de rode vlag te zwaaien gezien de alsmaar natter wordende omstandigheden.

Na een tijdje wachten in de zeikende regen kwam de beslissing dat de race voorbij was en dus had Vesti zijn eerste zege te pakken. Zendeli en Beckmann completeerden het podium, voor Caldwell, Piastri en Verschoor. Bent Viscaal vertrok als achttiende en finishte dankzij de uitvallers uiteindelijk ook op die plek.