Personeel Amazon moet TikTok-app verwijderen

E-commercebedrijf Amazon heeft aan hun werknemers gevraagd of zij de razendpopulaire app TikTok zo snel mogelijk van hun telefoons willen halen.

"Vanwege veiligheidsrisico's is de TikTok-app niet langer toegestaan op mobiele apparaten die toegang hebben tot Amazon-e-mail. Als je TikTok op je apparaat hebt, moet je het vóór 10 juli verwijderen om mobiele toegang tot Amazon-e-mail te behouden. Op dit moment is het gebruik van TikTok vanuit uw Amazon-laptopbrowser toegestaan", aldus een interne e-mail.

TikTok reageerde beleefd op het bijzonder verzoek van Amazon. "Hoewel Amazon niet met ons heeft gecommuniceerd voordat ze hun e-mail hebben verzonden en we hun zorgen nog steeds niet begrijpen, verwelkomen we een dialoog zodat we eventuele problemen kunnen aanpakken en hun team in staat kunnen stellen deel te blijven nemen aan onze gemeenschap."

Het Chinese mediaplatform TikTok, een van de snelstgroeiende digitale platforms in de geschiedenis, wordt buiten China zwaar onder de loep genomen. India heeft TikTok en andere Chinese apps in juni verboden.

Ook de Amerikaanse regering is uiterst kritisch. Op een vraag van een journalist of mensen deze app op hun telefoon zouden moeten installeren, antwoorde minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo: "Alleen als je het niet erg vindt dat je privé-informatie in handen van de Chinese Communistische Partij komt." 

Amerikaanse mariniers zijn verboden om de app op hun telefoon te installeren als zij die telefoon ook voor hun werk gebruiken.


Gaan we TikTok missen? (Bron: YouTube)