Van Kalmthout maakt virtueel IndyCar-debuut, ook NASCAR-kampioen erbij

Zoals alle raceklasses ligt ook de IndyCar Series stil, maar men heeft inmiddels een virtueel kampioenschap opgezet en daarin zijn al drie prima races afgewerkt. Zaterdag staat nummer vier op het programma en wel op de virtuele Twin Ring in het Japanse Motegi.

Rinus van Kalmthout werd vorig jaar vicekampioen in de Indy Lights en zou dit seizoen debuteren in de hoofdklasse, maar dat is dus nog niet door kunnen gaan. Virtueel was hij er nog niet bij, maar dat verandert dit weekeinde: de jonge Nederlander kan zijn debuut gaan maken, mogelijk omdat hij nu thuis over de juiste spullen beschikt.

Naast Van Kalmthout zijn er nog drie nieuwe namen aangekondigd en dat zijn bepaald niet de minsten: oud-Formule 1-coureur en Indy 500-winnaar Takuma Sato, drievoudig Indy 500-winnaar Helio Castroneves en regerend NASCAR Cup Series-kampioen Kyle Busch zijn er in het virtuele Japan ook bij. Ook de winnaars van de drie eerste races doen weer mee: IndyCar-coureurs Sage Karam en Simon Pagenaud en Supercars-kampioen Scott McLaughlin.

Zaterdag kan de liefhebber om 20.30 uur inschakelen bij Ziggo Sport voor de uitzending.