Politie ontdekt drugslab op enkele meters van politiebureau na tip van Belgische politie

De politie hield vrijdagochtend 7 februari twee mannen (26 en 55) aan op verdenking van de productie van amfetamine. Dankzij een tip van de Belgische politie werd vanochtend een woning aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg doorzocht. Daar werd een drugslab aangetroffen met daarbij ruim 25 kilo amfetamine.

Dankzij een tip van Politiezone Turnhout stapten Nederlandse agenten vanochtend rond 09.00 uur een noodwoning aan de Ringbaan-Zuid, op gooiafstand van het politiebureau, binnen. Er waren aanwijzingen dat er mogelijk sprake zou zijn van de productie van amfetamine. Een van de bewoners poogde te vluchten, maar stuitte bij de achterdeur op een agent. In de woning werden een tiental XTC-pillen gevonden.

In de schuur van de woning werd 25 kilo natte gereed zijnde amfetamine aangetroffen. Dit werd geproduceerd in emmers op de vloer. Drugslabmaterialen en grondstoffen werden ter plaatse onderzocht en in beslag genomen. Ter plaatse bleek een kristallisatielab in de schuur aanwezig. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.