City bereikt finale League Cup ondanks derbynederlaag

Manchester City heeft de finale van de League Cup bereikt. Het ging op eigen veld weliswaar met 0-1 onderuit tegen stadgenoot Manchester United, maar door de eerdere 1-3 overwinning in de heenwedstrijd zorgde dat de ploeg van trainer Pep Guardiola alsnog doorging naar de finale. In de finale spelen ze tegen Aston Villa.

Manchester City speelde United in de heenwedstrijd vooral in de eerste helft helemaal dronken en dat was in de return eigenlijk ook het geval. De doelpunten bleven echter uit. Na een dik half uur spelen waren het echter de bezoekers die tegen alle verhoudingen in op voorsprong kwamen. Uit de eerste beste kans vanuit een vrije trap schoot Nemanja Matic raak met een droge knal: 0-1. Niet veel later dacht City dan eindelijk te scoren. Uit een geweldige aanval tikte Sterling binnen, maar hij werd wegens buitenspel terecht afgevlagd.

In de tweede helft kreeg Sterling na een kwartier spelen opnieuw een enorme kans, maar oog in oog met De Gea voerde hij zijn actie te ver door en schoot hij wild over. Ververvolgens verprutste City nog een paar kansen. United mocht in de counter blijven hopen op een tweede goal, maar toen Matic een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart pakte was het eigenlijk over en uit met die hoop. In de allerlaatste minuten gingen de gasten nog op zoek naar de 0-2, maar met tien man kon het maar weinig afdwingen.