Nederlands kampioene wielrennen Wiebes last mogelijk pauze in vanwege onvrede met ploeg

Wielrenster Lorena Wiebes komt mogelijk voorlopig niet meer in actie. De Nederlands kampioene op de weg wil na een zeer succesvol seizoen de overstap maken naar een betere ploeg. Haar huidige ploeg Parkhotel Valkenburg wil daar echter niet aan meewerken.

De 20-jarige sprintster won dit seizoen vijftien wedstrijden waaronder de Prudential RideLondon Classique, openingsetappe van de Tour of Norway, twee etappes in de Boels Ladies Tour en drie etappes en het eindklassement van de Tour of Chongming Island. In juni werd ze in Ede Nederlands kampioen op de weg.

In 2018 verlengde Wiebes haar contract bij Parkhotel Valkenburg tot en met 2021. Nu ze afgelopen seizoen de aansluiting met de wereldtop heeft gemaakt wil ze echter een stap hogerop. Om een overstap te kunnen maken moet de Zuid-Hollandse voor 1 januari overeenstemming bereiken met Parkhotel Valkenburg, echter momenteel zit er geen schot in de besprekingen. Op 1 juni volgt een nieuw moment voor een overstap.

“Ik wil een stap hogerop zetten. Ik heb daar ook met de ploeg over gepraat, maar de gesprekken hebben erg lang geduurd”, aldus Wiebes aan de NOS. “De band met het management is zodanig slecht, dat ik hier niet meer wil rijden. Of ik stap nu nog over naar een andere ploeg, of ik fiets een halfjaar niet.”

“Het is jammer dat het zo gelopen is, maar de kans is groot dat ik straks niet meer fiets. Misschien ga ik wel kickboksen, dat vind ik ook leuk. Het is wel de bedoeling dat ik in juni dan weer terugkom. Bij welke ploeg? Ik zou ergens kunnen tekenen, maar waar, dat zien we dan wel.”

Parkhotel Valkenburg wil tot dusver niet meewerken aan een transfer: “We hebben een investering gedaan richting het nieuwe seizoen. Dat het nu last minute gewijzigd wordt, daar moeten we goed over nadeken. Het is belangrijk voor een team dat je kan bouwen op contracten die worden afgesloten. Na haar superseizoen hebben wij nog vertrouwen in de samenwerking. Dat het niet wederzijds is, is jammer.”