NFL: Packers verslaan aartsrivalen Vikings, beiden naar play-offs

In de NFL moet er nog één week gespeeld worden in het reguliere seizoen: alle wedstrijden van week zeventien staan komende zondag op het programma en er zijn nog wel wat plekken over voor de play-offs. Uiteraard is er ook al wat beslist, te beginnen met de Minnesota Vikings.

De ploeg ontving de aartsrivalen uit de buurt, de Green Bay Packers. Dankzij Stefon Diggs begon het lekker: na een interception van de Vikings gooide quarterback Kirk Cousins een 21-yard pass naar hem voor een touchdown, maar via field goals bleven de Packers met 10-9 in de buurt.

Aan het einde van het derde kwart sloegen de bezoekers toe: Aaron Jones werkte een 12-yard run binnen voor een touchdown, waarna quarterback Aaron Rodgers de Packers met een pass op Geronimo Allison voor de 2-point conversion op 10-17 zette.

Jones gooide de boel met zes minuten te gaan definitief op slot met een 56-yard run voor een touchdown, zeker nadat een Vikings-score van Bisi Johnson wegens holding niet door bleek te gaan. Het bleef dus bij 10-23, waardoor de Packers de titel in de NFC North voor zich opeisten.

Vikings - Packers (Bron: YouTube)

Play-offs
Groot zal het Vikings-feest niet geweest zijn, maar de ploeg is wel zeker van de play-offs. Ze hadden namelijk een nederlaag van de Los Angeles Rams tegen de San Francisco 49ers nodig en zo geschiedde: een zinderende strijd eindigde met een field goal van Robbie Gould (49ers) voor 34-31 en de winst, waardoor de Rams uitgeschakeld zijn en de Vikings in de play-offs staan.

De Houston Texans wonnen op bezoek bij de Tampa Bay Buccaneers met 20-23, nadat een 27-yard interception return van Bradley Roby de score opende. Het leverde de Texans de AFC South-titel én een definitief plekje in de play-offs op.

Twaalf teams plaatsen zich voor de play-offs, tien zijn er inmiddels zeker: de Buffalo Bills, Minnesota Vikings, Seattle Seahawks en San Francisco 49ers hebben het ticket vast, de Kansas City Chiefs (AFC West), Houston Texans (AFC South), Baltimore Ravens (AFC North), New England Patriots (AFC East), New Orleans Saints (NFC South) en Green Bay Packers (NFC North) hebben daarnaast ook de divisietitel binnen.

De Philadelphia Eagles en Dallas Cowboys vechten om de NFC East-titel en bijbehorende play-offplek, de Tennessee Titans, Pittsburgh Steelers en Oakland Raiders strijden om het enige overgebleven plekje in de AFC.

Uitslagen NFL week 16
Tampa Bay Buccaneers - Houston Texans 20-23
New England Patriots - Buffalo Bulls 24-17
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 34-31
Atlanta Falcons - Jacksonville Jaguars 24-12
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 15-31
Tennesee Titans - New Orleans Saints 28-38
Indianapolis Colts - Carolina Panthers 38-6
Miami Dolphins - Cincinnati Bengals 38-35 OT
New York Jets - Pittsburgh Steelers 16-10
Washington Redskins - New York Giants 35-41 OT
Denver Broncos - Detroit Lions 27-17
Los Angeles Chargers - Oakland Raiders 17-24
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 17-9
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 13-27
Chicago Bears - Kansas City Chiefs 3-26
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 10-23