Formule E-seizoen geopend, Frijns rijdt strakke race

In het Saoedische Diriyah is vrijdag het nieuwe, zesde seizoen in de Formule E van start gegaan. Op het vrij stoffige stratencircuit werd bij tijd en wijlen weer eens flink gebeukt, waarbij vooral ook Robin Frijns zich deed gelden.

Polesitter Alexander Sims vertrok prima en nam de leiding, voor de Mercedessen van Stoffel Vandoorne en debutant Nyck de Vries, die Edoardo Mortara en Sam Bird achter zich aan kreeg. Na een dikke tien minuten was Bird de eerste van de toppers die de Attack Mode pakte, waardoor Jerome d'Ambrosio hem in eerste instantie passeerde, maar al snel sloeg hij terug en pakte hij ook Mortara.

Teamgenoten Vandoorne en De Vries namen de Attack Mode niet veel later en verloren niks, net als Sims kort daarop. De tweede Attack Mode-ronde leverde aanvankelijk niet al teveel op, maar met een dik kwartier te rijden wist Bird op die manier De Vries van de derde plek af te werken. Bird opende vervolgens de aanval op de leiding, maar Vandoorne profiteerde ervan en juist de Belg ging naar de eerste plek, voor Bird en Sims, terwijl Lotterer De Vries pakte.

Voorin gebeurde van alles: Lotterer nam Sims te grazen, De Vries viel terug naar de zevende plek en had de prima rijdende Robin Frijns in zijn nek hijgen. Bird viel met tien minuten te gaan Vandoorne aan en deed dat met succes, maar de Belg had nog een Attack Mode én een zogenaamde Fan Boost te gaan...op het moment dat hij dat startte werd de safety car echter de baan op gestuurd: Daniel Abt reed tegen de muur en een stuk van zijn auto moest opgeruimd worden.

Met Bird op kop begon een drie ronden durende sprintrace, waarbij Lotterer en Vandoorne hem volgden. Frijns werkte zich lekker naar voren en reed ineens op de vijfde plek, voor De Vries en achter Rowland. De winst ging echter naar Frijns' teamgenoot, voor Lotterer en Vandoorne, die het podium completeerden.