2 jonge vrouwen beroofd en bedreigd achter station Overvecht

Vrijdagavond zijn twee jonge vrouwen nabij de Tiberdreef in Utrecht-Overvecht beroofd. De vrouwen werden vastgegrepen en ernstig bedreigd. De daders zijn na de beroving gevlucht en de recherche in Utrecht is dringend op zoek naar getuigen.

De vrouwen liepen vanuit Overvecht Zuid naar station Overvecht. Zij liepen vanuit de wijk door de groenstrook die langs het spoor loopt, over het voetpad. Daar, in de groenstrook nabij de Nabuccodreef en de Tiberdreef, werden zij plotseling door onbekende mannen beroofd. In totaal waren er drie daders die de jonge vrouwen ernstig bedreigden.

De daders zagen kans een rugzak van een van de vrouwen te stelen met daarin haar persoonlijke eigendommen. Toen zich plotseling een getuige aandiende die de rovers verstoorde, staakten de drie hun actie. Zij gingen er alle drie te fiets vandoor in de richting van het Vader Rijncollege.

De daders van deze beroving waren alle drie mannen. Dader 1 was geheel in het zwart gekleed en hij had een zwarte bivakmuts op. Hij was rond de 1.80 m lang en hij had een normaal postuur. Mogelijk is hij rond de 20 jaar oud. Ook de twee andere daders hadden bivakmutsen op. Deze daders waren kleiner en slanker dan de eerste daders en mogelijk waren zij ook jonger (tienerleeftijd). Alle drie hadden fietsen bij zich waarop zij ook vluchtten.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook een tip achterlaten op de website is mogelijk.