Ackermann sluit seizoen af met zege in slotetappe Tour of Guangxi; Mas eindwinnaar

Pascal Ackermann heeft de slotetappe in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De snelle Duitser van Bora hansgrohe was na een etappe van 168 kilometer de snelste. De eindzege in China ging naar de Spanjaard Enric Mas.

Opnieuw stond er een vlakke rit in de Tour of Guangxi op het programma. Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van vijf weg, waarna de sprintersploegen samen met de ploeg van de klassementsleider de wedstrijd controleerde.

Het peloton had het perfect uitgekiend en met nog vijf kilometer te gaan in de Chinese WorldTour-wedstrijd werden ze ingelopen. Voor de vijfde keer in zes etappes moest een massasprint de beslissing brengen. Enkele sprinters werden gehinderd door een valpartij, onder meer tweevoudig ritwinnaar Fernando Gaviria. Pascal Ackermann had geen last van de valpartij en sprintte met overmacht naar zijn dertiende overwinning van het seizoen en zijn tweede in deze ronde. Timo Roosen werd nog derde in de slotetappe.

De eindzege van Enric Mas kwam niet in de problemen ondanks een val in de laatste kilometer. Voor de Spanjaard die op het einde van het jaar Deceuninck - Quick Step verlaat voor Movistar was de drie kilometer-regel, waardoor hij dezelfde tijd kreeg als de winnaar.