'The Blob' bestaat en niemand weet precies wat het is

Vanaf zaterdag verwelkomt de Parijse dierentuin een nieuwe bewoner: de 'Blob'. Dit eencellige, hersenloze organisme, heldergeel van kleur, bestaat over de hele wereld en kan zich verplaatsen, eten en zelfs problemen oplossen. Dit is de eerste keer ter wereld dat het aan het publiek is gepresenteerd.

De Blob lijkt op een schimmel maar gedraagt zich als een dier, het heeft geen mond of ogen, maar het kan toch op zoek gaan naar eten. Daarnaast beweegt het zich rond zonder poten of vleugels en indien het door midden wordt gehakt, kan het zichzelf binnen drie minuten herstellen.


The Blob in de Parijse dierentuin (Bron: YouTube)

"De blob is een levend wezen dat behoort tot één van de mysteries van de natuur", zei Bruno David, directeur van het Parijse natuurhistorisch museum, waarvan het dierenpark deel uitmaakt. "Het verrast ons omdat het geen brein heeft, maar in staat is om te leren en als je twee blobs samenvoegt, zal degene die heeft geleerd zijn kennis op de andere overbrengen," voegde David eraan toe.

De Blob is vernoemd naar een science-fiction horror B-film uit 1958, met in de hoofdrol een jonge Steve McQueen, waarin een buitenaardse levensvorm, The Blob, alles op zijn weg in een klein stadje in Pennsylvania opeet, maar wat de hedendaagse Blob is blijft voor de onderzoekers nog een mysterie.

"We weten zeker dat het geen plant is, maar we weten niet zeker of het een dier of een schimmel is," zei David. "Het gedraagt zich zeer verrassend voor iets dat op een paddestoel lijkt. Het heeft het gedrag van een dier en het kan leren."

Update 17:44 uur:


Heather Barnett over de Blob (Bron: YouTube)