Triatlete Klamer besluit WK met 6e plek na sterk optreden in finale

Triatlete Rachel Klamer is tijdens de grote finale van de World Triathlon Series in Lausanne als vierde geëindigd. De Nederlandse steeg daardoor in het WK-klassement een plekje en sloot het seizoen als zesde af.

De winst in de laatste wedstrijd ging naar de Amerikaanse Katie Zaferes, die het seizoen domineerde en ook al won in Abu Dhabi, Bermuda, Yokohama en Montreal. Zaferes sloot het seizoen dan ook met afstand als wereldkampioene af, haar eerste eindzege.

Het Britse duo Jessica Learmonth en Georgia Taylor-Brown completeerde het podium, Klamer kwam tijdens het hardlopen nog naar voren en eindigde op een minuut van Zaferes als vierde. Learmonth en Taylor-Brown sloten het klassement ook af als tweede en derde.

Bij de mannen ging de wereldtitel in de afgelopen drie jaar naar de Spanjaard Mario Mola, wiens landgenoot Javier Gomez de drie titels daarvoor pakte. Dit keer ging de Fransman Vincent Luis als leider de laatste wedstrijd in, met Mola als voornaamste concurrent.

De Noor Kristian Blummenfelt ging er gedurende de wedstrijd vandoor en pakte de winst in Lausanne, Mola liep naar de tweede plek, voor landgenoot Fernando Alarza en de Noor Gustav Iden. Luis hield Gomez achter zich en kwam als vijfde over de finish, precies genoeg om zijn eerste wereldtitel te pakken.