McLaren-teambaas Seidl erg tevreden over prestaties in 2019

Volgens teambaas Andreas Seidl van het McLaren Formule 1-team is de vierde plaats bij de constructeurs niet alleen te danken aan een betere auto maar ook aan een beter presterend team.

Het Britse F1-team staat momenteel vierde in het wereldkampioenschap. Met 82 punten heeft het team uit Woking al twintig punten meer gescoord dan het totaal aantal punten van vorig seizoen.

Teambaas Seidl is van mening dat het team op alle vlakken beter presteert: “We staan momenteel vierde en dat is geweldig maar dat ligt niet alleen aan de prestatie van de wagen zelf. De prestatie van de wagen was gemiddeld tussen de vierde en de zesde plek op de grid, maar er zijn ook andere gebieden waarop we vrij competitief zijn, zoals de starts, de pitstops, goede strategische beslissingen en goede rijders. Dat heeft ons punten opgeleverd, terwijl andere teams in het middenveld het wat moeilijker hebben. Wij staan op de een of andere manier altijd tussen de vierde en de zesde plek, terwijl andere teams meer ups en downs hebben gekend.”

Natuurlijk wil McLaren de vierde plaats behouden maar voor komende jaren legt het team de lat hoger. Nogmaals Seidl aan het woord: “Het was heel belangrijk dat we deze stap hebben kunnen zetten ten opzichte van vorig jaar. We hebben een visie samengesteld over hoe we de toekomst willen aanpakken en het is belangrijk voor mij dat we de volgende stap zetten met de wagen voor volgend jaar. We willen nu P4, maar voor mij ligt de focus meer bij het feit dat we de juiste conclusies moeten trekken en de volgende stap moeten zetten.”