FOK! Wat een weer: meer zon en warmer

Het is in het noorden en oosten eerst bewolkt. Verder zijn er flinke zonnige perioden, de mistbanken lossen snel op. In het noordelijk en westelijk kustgebied kan 's middags een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan de kust tot 25°C in het zuiden. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de middag kan de wind langs de kust van zee gaan waaien.

Komende nacht zijn er vooral in het noordoosten enkele opklaringen en daar kan dan ook een mistbank ontstaan. Elders raakt het van het westen uit bewolkt. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C in het westen en zuidwesten en rond 8°C in het noordoosten. De oostenwind is zwak, in de kustgebieden mogelijk matig. In de loop van de nacht wordt de wind geleidelijk zuidoostelijk.

Donderdag overdag komen er veel wolkenvelden voor, maar schijnt ook af en toe de zon. In de middag valt hier en daar enige regen. In het noordoosten kan in de middag een enkele (onweers)bui ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de kust tot 26°C in het oosten. De wind is zuidoostelijk en is matig, in de loop van de middag draait de wind naar het zuidwesten en wordt langs de westkust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Als het meezit, zien we dit soort taferelen voorlopig niet  (Foto: Klapmongeaul)
Als het meezit, zien we dit soort taferelen voorlopig niet (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.