Nieuw-Zeeland eerste finalist WK cricket na zege op India

Nieuw-Zeeland is de eerste finalist van het wereldkampioenschap cricket. Over twee dagen werd India uiteindelijk met achttien runs verschil verslagen. 

De wedstrijd werd dinsdag na 44 overs gestaakt omdat het regende. De wedstrijd wordt gespeeld op Old Trafford in Manchester. Nieuw-Zeeland won de toss en begon met batten. Woensdag kwamen ze tot 211 runs. In de laatste overs op dinsdag kwamen er nog 28 runs bij. Voor een totaal van 239 runs tegenover het verlies van acht wickets. Ross Taylor noteerde 74 runs en Kane Williams was goed voor 67 runs. 

240 runs leek voor India een haalbare kaart. India haalde als groepswinnaar de halve finales van het WK. Er deden tien landen mee en deze landen speelden een halve competitie tegen elkaar. Nieuw-Zeeland haalde als vierde de halve eindstrijd. Het onderlinge duel in de competitie ging al niet door in verband met het slechte week. India verloor al na drie overs drie wickets. India kwam op 24-4 en 92-6 waarna Ravindra Jadeja en MS Dhoni samen 116-runs scoorden. Het bracht India terug in de wedstrijd. Nadat Dhoni met een run out kon gaan zitten, was het duel eigenlijk wel gespeeld. De overige wickets vielen snel en met nog drie ballen te slaan was India op 221 runs all out. 

Donderdag is de andere halve finale tussen Engeland en Australië. Het duel wordt gespeeld in het Edgbaston-stadion te Birmingham. De finale is zondag en wordt gespeeld op Lords in Londen. Mocht het nodig zijn, dan is maandag nog een reservedag voor de finale.