FOK! Wat een weer: opklaringen

In het noorden zijn er wolkenvelden en op de wadden komt een enkele bui voor. Verder zijn er vanochtend zonnige perioden en is het droog. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken die in de middag landinwaarts uitgroeien tot buien, lokaal kan hierbij ook onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zwakke tot matige wind komt uit zuid tot zuidwest, in de loop van de middag draait de wind naar west.

In de nacht van donderdag naar vrijdag neemt de bewolking toe en in het zuiden gaat het af en toe regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 6°C in het midden en noorden van het land tot 9°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is west, langs de kust noordwest.

Vrijdagochtend is er nog veel bewolking, maar in de middag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken. In het zuiden is en nog kans op een enkele bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Waddeneilanden tot lokaal 15°C in het zuidoosten. De wind is west tot noordwest en is matig. (Bron: KNMI)

Buitje in de maak boven Duitse heuvelen (Foto: Rewimo)
Buitje in de maak boven Duitse heuvelen (Foto: Rewimo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.