Manneken Pis is niet populair

Manneken Pis is de meest overschatte toeristische trekpleister. Bijna 1 op de 5 mensen was teleurgesteld na een bezoek aan het plassende jongetje. Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport. Het taxiplatform ondervroeg 1.125 Nederlanders om na te gaan welke bezienswaardigheden erg tegenvielen en welke plekken mensen juist nog eens willen zien.

1 op de 5 teleurgesteld in Manneken pis
Manneken Pis, de bekende Brusselse toeristische trekpleister, komt als meest overschatte bezienswaardigheid uit het onderzoek. Bijna 1 op de 5 (17,8 procent) van de respondenten was het meest teleurgesteld na een bezoek aan Manneken Pis. Ook Madame Tussauds (meerdere plekken) en Checkpoint Charlie zijn overschatte trekpleisters te noemen. Van de ondervraagden vond 8 procent een bezoek daaraan teleurstellend.

Noorderlicht bovenaan bucketlist
Het Noorderlicht staat als droombestemming bovenaan de bucketlist van de respondenten. Van alle ondervraagden heeft 13,8 procent de lichtshow, ook wel bekend als Aurora Borealis, bovenaan het lijstje van droombestemmingen staan. Het eiland Bora Bora (Frans Polynesië) komt als tweede populairste bestemming uit het onderzoek, met 8 procent. Hawaii (Verenigde Staten) komt als nummer 3 uit het onderzoek naar voren (7,5 procent).

Wereldwonderen maken meeste indruk
Machu Picchu (Peru), Taj Mahal (India) en de Chinese Muur (China) zijn volgens het onderzoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden ter wereld.
Ook de Grand Canyon in de Verenigde Staten en de Eiffeltoren in Parijs zijn volgens Nederlanders imposante bezienswaardigheden die een blijvende indruk hebben achtergelaten.

In de top 10 van bestemmingen die de meeste indruk achterlieten staan liefst 5 van de ‘7 nieuwe wereldwonderen’ (Chinese Muur, Taj Mahal, Machu Picchu, Petra en Colosseum).
Het zesde wereldwonder, Christus de Verlosser (Brazilië) komt in het onderzoek uit op een 13e plek als meest indrukwekkende bezienswaardigheid. Het andere wereldwonder; Chichén Itzá in Mexico, is klaarblijkelijk minder populair onder de Nederlandse reizigers.

Het complete onderzoek is terug te vinden op deze website

Manneken Pis is niet populair
Manneken Pis is niet populair