Konami komt met Arcade, Castlevania en Contra collecties

Konami bestaat vijftig jaar en dat moet gevierd worden. Hiervoor heeft het bedrijf drie collecties aangekondigd die de klassiekers naar moderne platforms brengt. Het betreft drie collecties die uitkomen voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De eerste collectie is de 'Arcade Classics' en bevat Haunted Castle, A-JAX, Gradius 1 & 2, Salamander, THUNDER CROSS, Scramble en TwinBee. Deze collectie lanceert 19 april voor een prijs van 19,99 euro.

De tweede collectie is de Castlevania Anniversary Collection. De website maakt melding dat dit de eerste collectie is, dus wellicht volgen er meer. Deze collectie plaatst een focus op de origine van de serie en bevat tot noch toe Castlevania, Castlevania III: Dracula's Curse, Castlevania II: Belmont's Revenge en Super Castlevania IV. Vier andere games worden later bekendgemaakt.

De laatste collectie is de Contra Anniversary Collection en bevat Contra, Super Contra, Super C en Contra III: The Alien Wars. Ook hier worden later nog vier games aan toegevoegd. De Castlevania en Contra collecties lanceren in de zomer van dit jaar.

Konami Arcade Collection