Overleef Raccoon City met The Ghost Survivors

Capcom heeft vandaag de The Ghost Survivors-DLC uitgebracht voor de Resident Evil 2 Remake. Deze uitbreiding is gratis beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

The Ghost Survivors bestaat uit een drietal verhalen over personages die niets of weinig met Claire en Leon van doen hebben. Het eerste verhaal heet No Time To Mourn en gaat over de wapenhandelaar Robert Kendo. Hij probeert uit de straten van Raccoon City te ontsnappen terwijl er een nieuw soort zombie rondwaart die giftige gassen uitstoot. Runaway volgt Katherine Warren, die het op moet nemen tegen Nemesis-achtige zombies die alleen met zwaar geschut neergaan. In Forgotten Soldier volg je Ghost, die probeert te ontsnappen uit het laboratorium.

Hoewel de setting bestaat uit hergebruikte omgevingen uit de main game, biedt The Ghost Survivors toch vernieuwing in de vorm van nieuwe vijanden en gameplay. Zo zijn er zombies met rugzakken die je nadat je ze hebt afgeslacht van handige items voorzien. Daarnaast heb je snoepautomaten waar je moet kiezen uit een van de drie items die aangeboden worden. Omdat de moeilijkheidsgraad behoorlijk hoog is, kun je kiezen om in trainings-modus de DLC te doorlopen. In deze modus zijn vijanden zwakker en heb je meer munitie, maar telt je uiteindelijke score niet mee voor de ranglijst.

Capcoms social media specialist Kellen Haney heeft aangegeven dat de DLC voor Resident Evil 2 Remake ‘wat als?’-scenario’s bevat. De verhalen passen dan ook niet direct in het grotere geheel van Resident Evil.

resident evil 2 remake ghost survivors