Oud-paardensportverslaggever Hans Eijsvogel (91) overleden

Oud-paardensportverslaggever Hans Eijsvogel is afgelopen maandag op 91-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Aerdenhout. Dat heeft zijn dochter, voormalig hockeyinternational Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, laten weten.

Eijsvogel was tandarts en was in zijn vrije tijd actief in de paardensport. In 1952 maakte hij een film over paardensport, waarna hij door de AVRO werd gevraagd voor het sportprogramma De Sportrevue. Dat bleek de start van een vijftig jaar durende carrière als verslaggever en commentator, voor onder meer Langs de Lijn en Studio Sport.

"Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag was ik tandarts, en zaterdag en zondag verslaggever", zei Eijsvogel in een interview met Langs de Lijn uit 2012. Hij was vooral bekend vanwege zijn liveverslagen vanaf Duindigt. Daar werd hij in 2016 nog gehuldigd voor zijn verdiensten voor de draf- en rensport.

Behalve paardensport becommentarieerde Eijsvogel ook andere sporten, zoals hockey. Hij heeft dertien Olympische Spelen meegemaakt. In 1953 was hij betrokken bij de eerste Eurovisie-sportuitzending op televisie, over een draverij in Milaan.

Interview in de 10000e editie van Langs de Lijn. (Bron: YouTube)