Van Veen noemt schrappen Candlelight grof schandaal

Vandaag heeft Jan van Veen gereageerd op schrappen van Candlelight door Omroep Max. De presentator noemt zijn ontslag een grof schandaal.

Na alle opwinding rond het na een maand al van de radio halen van Candlelight door Omroep Max gisteren, was het vandaag de beurt aan presentator Jan van Veen om te reageren op alle comotie. De 74-jarige radiolegende reageerde bij Giel op Radio Veronica op zijn ontslag. "Ik vind het een grof schandaal. Het is ongelofelijk. Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn, maar het is dezelfde waar we al vijftien jaar bij andere radiostations het programma mee hebben gemaakt, zoals bij 100%NL. Niets aan veranderd, het is perfect. En de muzieksamenstelling, daar kan ik een boek over schrijven in vier weken", aldus Van Veen zo lezen we op Radiofreak.nl.

De kritiek dat Van Veen de opnames voor Candlelight vanuit zijn eigen huis in een slechte geluidskwaliteit aanleverde wuifde hij weg. Ook kan de radioman zich niet vinden in de beschuldiging dat hij weigerde zijn programma in de studio's van NPO Radio 5 op nemen. "Het is allemaal niet waar. Dat was afgesproken hoor. De voorwaarde was dat ik het programma kon maken vanuit m’n studio thuis, waar ik ook reclamespots maak. Maar er wordt beweerd dat het niet uitzendbare slechte kwaliteit zou zijn. Ik kreeg een brief en toen was het klaar." Zo vertelde Van Veen aan Giel.

Van Veen liet weten het er niet bij te laten zitten en op later tijdstip uitgebreid terug te komen op deze vreemde gang van zaken. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.