Barcelona neemt afstand dankzij fraaie goal van Suarez

Barcelona heeft zondag zonder groots te spelen optimaal geprofiteerd van het puntverlies van de concurrentie. Op bezoek bij Getafe won de koploper met 1-2.

In de wetenschap dat men Real Madrid op een achterstand van tien punten kon zetten heeft de ploeg van Ernesto Valverde zich zondagavond een uitstekende dienst bewezen. Titelconcurrenten Sevilla en Atlético Madrid hielden elkaar eerder op de dag al op een gelijkspel en Real liet zich verrassen tegen laagvlieger Sociedad. Barcelona speelde zelf ook verre van briljant, maar had aan twee bevliegingen van Lionel Messi en Luis Suarez genoeg voor een driepunter.

De bezoekers hadden een flink overwicht, maar Getafe liet zich ook niet onbetuigd met een afgekeurde goal in de tiende minuut (kleine overtreding voorafgaand aan de treffer). De individuele klasse gaf echter de doorslag. Na twintig minuten spelen tekende Messi met zijn zestiende van het seizoen voor de geldige openingstreffer en zes minuten voor rust verdubbelde Suarez de marge met een heerlijke knal. Hij nam een afgeslagen vrije trap in een keer op de pantoffel en liet doelman David Soria kansloos met zijn inzet.

Jaime Mata zorgde vlak voor rust echter voor hoop bij de thuisploeg. Angel Rodriguez kopte een voorzet vanaf de linkerflank keurig terug en bood zijn ploegmaat een meter voor de doellijn een niet te missen kans. Na rust kreeg Getafe heel wat mogelijkheden om een punt af te dwingen, maar zo ver kwam het niet. Terwijl Messi aan de overkant vergeefs joeg op de beslissende treffer, kopte Leandro Cabrera van dichtbij op de vuisten van Marc-André Ter Stegen. Zodoende kwam het scorebord niet meer in beweging en is Barcelona nu vijf punten los van naaste belager Atlético Madrid.