Tienklapper PEC Zwolle in Eredivisie vrouwen

Het gaat niet zo best met de voetbalsters van Achilles'29. Na nederlagen van 6-0 bij ADO Den Haag en 1-9 tegen PSV ging de ploeg vrijdagavond zelfs met 10-0 onderuit bij PEC Zwolle.

Halverwege stond het al 6-0 voor de thuisploeg, onder meer dankzij twee goals van Rebecca Doejaaren. De 19-jarige aanvalster was in de tweede helft ook nog twee keer trefzeker en tekende na 70 minuten voor de 10-0, waarna Zwolle genade kende. Babiche Roof was met drie goals goed voor een hattrick.

sc Heerenveen haalde ook stevig uit en wel op bezoek bij VV Alkmaar. Na een uur spelen stond het 0-4, in de laatste tien minuten scoorden de Friezinnen er nog drie bij. Tiny Hoekstra scoorde vier keer, Fenna Kalma was twee keer trefzeker.

FC Twente legde Excelsior Barendrecht met 6-1 over de knie, PSV won op bezoek bij ADO met 1-2 dankzij goals van Naomi Pattiwael en Jeslynn Kuijpers.