Bokser 'Canelo' domineert in ring, Ramirez behoudt wereldtitel ondanks blessure

Zoals wel vaker keren we voor het boksen nog even terug naar het weekeinde, want er stonden weer de nodige titels op het spel. Vooral in het befaamde Madison Square Garden in New York viel het een en ander te beleven.

Madison Square Garden, New York
In september 2017 eindigde een van dé gevechten van de eeuw, dat tussen Saul Canelo Alvarez en Gennady Golovkin in een gelijkspel. Een jaar later, op 15 september van dit jaar, werd Alvarez na twaalf ronden aangewezen als winnaar en drie maanden later was hij in New York terug in de ring. De tegenstander was dit keer de Brit Rocky Fielding (27-1), de 'Regular'-kampioen van de WBA in het supermiddengewicht (-76,2kg), een titel die hij eerder dit jaar veroverde.

Canelo (50-1) had echter niet lang nodig om Fielding van zijn gordel te ontdoen: al vroeg in het gevecht ging de Brit na een harde stoot op het lichaam op zijn knie, vervolgens werd hij ook nog eens tegen het canvas geslagen en in de derde ronde maakte de scheidsrechter er na nog een joekel van een lichaamsstoot van Canelo een einde aan in het voordeel van de Mexicaan. Alvarez is nu de Regular én 'Super'-kampioen van de WBA en wereldkampioen bij de WBC.

In het supervedergewicht (-59,0kg) verdedigde de Amerikaan Tevin Farmer (27-4) met succes zijn IBF-wereldtitel tegen Francisco Fonseca (22-1) uit Costa Rica, door op punten te winnen. Het was de tweede keer dat Farmer zijn titel met succes verdedigde, nadat hij deze in augustus had veroverd. De Ierse Katie Taylor (11-0) verdedigde haar IBF- en WBA-wereldtitels in het lichtgewicht (-61,2kg) door de Finse veterane Eva Wahlström (22-0) op punten te kloppen. Wahlström vocht voor het eerst om de lichtgewichttitel en is in het supervedergewicht regerend wereldkampioene.

Canelo Alvarez - Rocky Fielding (Bron: YouTube)

Corpus Christi
De Mexicaan Gilberto Ramirez (38-0) verdedigde zijn WBO-wereldtitel in het supermiddengewicht tegen de Amerikaan Jesse Hart (25-1) in Texas. Dat ging prima, maar Ramirez blesseerde zijn linkerhand gedurende het gevecht. Dat leek hem echter weinig te schelen: in de twaalfde ronde deelde hij geweldig uit met rechts en kreeg Hart klap na klap na klap te verwerken. Toch sloeg Hart in de slotfase ook nog even stevig toe en na een uiteindelijk prima gevecht werd Zurdo Ramirez nipt aangewezen als winnaar.

De twaalfde ronde tussen Ramirez en Hart (Bron: YouTube)

In het Belgische Charleroi was er succes voor de Ivoriaanse Belg Ryad Merhy (26-1). In de vierde ronde tegen Samuel Clarkson (21-4) ging de Amerikaan neer, waardoor Merhy zich de WBA 'International'-kampioen mag noemen in het cruisergewicht (-90,7kg).  In Hamburg nam thuisheld Karo Murat (32-3) het op tegen de Zweed Sven Fornling (14-1), met als inzet Murat's IBO-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg). Beiden gingen tegen het canvas, maar uiteindelijk was het Fornling die de toch wel verrassende zege op punten pakte.

De Nieuw-Zeelander Joseph Parker (24-2) verloor in maart zijn WBO-wereldtitel in het zwaargewicht tegen Anthony Joshua en ging daarna ook nog eens onderuit tegen Dilian Whyte. Dit keer sloeg hij eindelijk weer eens toe: in zijn eigen Christchurch won Parker van Alexander Flores (17-1), bij wie hij in de derde ronde het licht op uit sloeg.

In Kiev vocht de Oekraïner Artem Dalakian (17-0) om zijn WBO-wereldtitel in het vlieggewicht (-50,8kg). Gregorio Lebron (21-4) uit Puerto Rico hield het een kleine vijf ronden vol, maar daarna maakte de scheidsrechter er een einde aan en dus blijft Dalakian ongeslagen.