Napoli dankzij Milik langs Atalanta en Hateboer

Napoli heeft maandagavond nipt gewonnen van Atalanta. Vlak voor tijd werd Arek Milik de gevierde man bij de bezoekers.

Na twee minuten stond de ploeg uit Napels al op voorsprong nadat het kon profiteren van een slecht uitgevoerde buitenspelval van Atalanta. De verdedigers van de thuisploeg stonden bij een steekpass niet op een lijn, waardoor Lorenzo Insigne kon oversteken. De aanvaller gaf een goede voorzet op Fabian Ruiz, die vervolgens doelman Etrit Berischa verschalkte.

In het vervolg van de eerste helft was Insigne bij de bezoekers de gevaarlijkste man, maar de Italiaan kwam niet verder dan het aluminium. Duvan Zapata testte namens Atalanta David Ospina meerdere malen, maar de keeper hoefde in eerste instantie niet te capituleren. Na de thee had de doelman echter geen antwoord meer op een poging van de Colombiaanse aanvaller.

Met enig fortuin kwam de bal op het hoofd van Hans Hateboer terecht, die de vrijstaande Zupata bediende. De aanvaller twijfelde niet en schoot van dichtbij raak: 1-1. Atalanta, met Hateboer en Marten de Roon negentig minuten binnen de lijnen, moest vijf minuten voor tijd echter alsnog buigen, aangezien invaller Milik de winnende hard binnen knalde.

Door de overwinning staat de ploeg van trainer Carlo Ancelotti nog steeds tweede in de Serie A. Het gat met koploper Juventus is acht punten. Napoli heeft nu drie punten meer dan Internazionale, dat zondag genoegen moest nemen met een punt bij AS Roma (2-2).