Verstappen moet twee dagen schoffelen na duwen Ocon

Max Verstappen heeft na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië een taakstraf van twee dagen opgelegd gekregen. De Nederlander ging na afloop van de race Force India-coureur Esteban Ocon te lijf en ging hiermee in tegen de internationale sportieve regels.

Verstappen reed aan de leiding in Brazilië toen Ocon probeerde zich van een ronde achterstand te ontdoen. De Fransman probeerde in de eerste bocht buitenom voorbij te gaan, waarna het duo elkaar in de tweede bocht raakte. Beiden spinden, maar konden verder. Het kostte Verstappen de eerste positie, maar de Nederlander eindigde achter wereldkampioen Lewis Hamilton toch nog als tweede. Ocon werd bestraft met tien seconden stop-and-go voor het incident.

Na afloop van de race stapte Verstappen briesend uit zijn Red Bull. De Nederlander legde eerst een interview af met Paul di Resta voor hij richting weging verdween. Daar duwde hij Ocon meermalen. De stewards in Brazilië oordeelden dat Verstappen de internationale sportcode brak door zich niet als een rolmodel te gedragen. Daarom heeft de Nederlander een taakstraf van twee dagen opgelegd gekregen.