Keizer bevestigt interesse van Sporting Lissabon

Marcel Keizer heeft bevestigd dat Sporting Lissabon interesse in hem heeft. Zijn naam passeerde onlangs al de revue in het Portugese geruchtencircuit.

Sporting zette José Peseiro vorige week op straat na een bekernederlaag tegen een team uit de tweede divisie. Nu is men haastig op zoek naar een opvolger en het lijkt Keizer te moeten worden. "Ik heb een mondelinge uitnodiging van Sporting ontvangen om hun team te leiden, maar geen formele aanbieding", zo wordt de Nederlander geciteerd door Record.

De Portugese krant meldde eerder al dat Keizer na de ontmoeting met Arsenal in de Europa League moet worden geïnstalleerd als nieuwe coach. Sporting moet daarvoor wel diep in de buidel tasten, want zijn huidige werkgever Al-Jazira eist naar verluidt een afkoopsom van een half miljoen en Keizer toucheert een vorstelijk salaris in Abu Dhabi.

Record spreekt daarom over een salaris van twee miljoen euro, wat hij in Portugal kan gaan verdienen. Hij schijnt een contract van 2,5 jaar te kunnen tekenen. Voor zijn zomerse komst naar de Verenigde Arabische Emiraten was de 49-jarige oefenmeester al werkzaam bij Ajax, Jong Ajax, SC Cambuur, FC Emmen en Telstar.