Van Bommel over grasmat Wembley: "Maakt me niet uit"

PSV wil zich morgenavond revancheren voor het gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Drie weken geleden eindigde de onderlinge ontmoeting in Eindhoven in een gelijkspel: 2-2.

"We deden het toen niet goed", blikte trainer Mark van Bommel tijdens de persconferentie op Wembley terug. "Zij overklasten ons, waardoor de afstanden en ruimtes veel groter werden. Het was de eerste keer dat we in eigen stadion onder druk kwamen te staan. Het mooie aan voetbal is dat je ook dan nog een resultaat kunt halen."

Daarnaast is de laatste dagen veel te doen om de grasmat van Wembley, die er eerder als een knollentuin uitziet. Tien dagen geleden werd op diezelfde mat namelijk een American Football-wedstrijd gespeeld, wat de staat van het veld zeker niet ten goede is gekomen. Van Bommel: "Het veld maakt me helemaal niets uit. Als je je daar op focust, ben je niet goed bezig. Het is een situatie waar je je niet op kunt voorbereiden."

Na drie speelronden hebben PSV en Tottenham Hotspur allebei één punt, dus de wedstrijd is cruciaal te noemen. "Wij zitten in de zwaarste poule. Ik had liever een andere poule gehad met mindere teams. Je moet realistisch zijn dat je als Nederlandse ploeg een hele kleine kans hebt om door te gaan in zo’n poule", aldus Van Bommel. "We geven ons niet gewonnen, maar misschien moet je blij zijn met een vervolg in de Europa League. We verweren ons op alle manieren om boven plek vier te eindigen."