Chelsea in allerlaatste seconden naast Manchester United

Chelsea is ver in blessuretijd ontsnapt aan de eerste competitienederlaag van dit seizoen. Manchester United was zeer dicht bij de overwinning.

Chelsea wist voor eigen publiek nog wel als eerste te scoren dankzij een ongebruikelijke doelpuntenmaker. Willian nam vanaf de rechterkant een hoekschop en het was Antonio Rüdiger die in alle vrijheid de bal in de hoek kon knikken. United was tot dat moment alleen dreigend geweest met een kopbal van Romelu Lukaku uit een spelhervatting.

Ook na de openingstreffer hadden The Blues het duel aardig onder controle. Vlak na de pauze kregen Álvaro Morata en Eden Hazard kansen om de score uit te breiden, maar David De Gea voorkwam dat. Even later was United wel trefzeker. Een mislukte volley van Ashley Young vanuit de tweede lijn kwam met wat geluk voor de voeten terecht van Martial: 1-1.

Manchester United werd door die treffer sterker, al bleef Chelsea ook gevaar creëren. De Gea moest ingrijpen bij een poging van N'Golo Kanté. Opnieuw een belangrijke redding, want kort daarna scoorden de bezoekers opnieuw. Na een aanval over de rechterflank zag Marcus Rashford dat Martial vrij stond. De Fransman nam aan en schoot de bal prachtig in de benedenhoek.

Chelsea-manager Maurizio Sarri probeerde nog wat te forceren door Olivier Giroud in te brengen voor Morata, maar het was David Luiz die ver in blessuretijd bijna gelijkmaakte. De Braziliaan kopte tegen de paal. In de absolute slotseconden was het toch raak via Ross Barkley, die ervoor zorgde dat de Londenaren nog steeds ongeslagen zijn. Arsenal en Tottenham Hotspur kunnen later dit weekend in punten gelijk komen, terwijl United (achtste) met een gelijkspel weinig opschiet.

Chelsea speelt gelijk tegen Man United. (PRO SHOTS/Action Images)