Star Citizens FOIP face tracking is hilarisch

In de meest recente CitizenCon liet Star Citizen-ontwikkelaar Cloud Imperium Games al weten dat hun zogenaamde "FOIP face tracking" zijn intrede zou maken in de volgende update. Die update is nu gearriveerd en onder andere YouTuber Robbaz ging ermee aan de slag: de resultaten zijn niet zozeer grappig alswel enigszins angstaanjagend.

De FOIP-technologie (Face over Internet Protocol) is best indrukwekkend, vooral als je je bedenkt dat je het kunt gebruiken met iedere willekeurige webcam. Je kunt via je webcam jouw in-game personage jouw gezichtsuitdrukkingen geven. Nu de update uitgebracht is halen Star Citizen-spelers massaal hun webcams onder het stof vandaan om deze nieuwe feature uit te proberen. Vooral op het momentje van 5:45 tot 5:55 in Robbaz' filmpje kon ik een brede grijns niet onderdrukken.

Star Citizen is een reusachtig project dat al vele jaren loopt. De game zou officieel in 2014 al uit moeten komen, maar wordt qua release steeds uitgesteld vanwege vele nieuwe features die er sinds de officiële aankondiging bij zijn gekomen. Deze 'feature creep' heeft de game ook gehuld in controverse, voornamelijk wegens de enorme hoeveelheden geld die de ontwikkelaars ondertussen binnenhalen met het verkopen van 'in-game goederen' zoals ruimteschepen. Star Citizen is verder veruit koploper op het gebied van crowdfunding: in 2014 werd er maar liefst 36 miljoen dollar opgehaald voor de financiering van het spel, een jaar later was het budget al 85 miljoen.

Toch blijven er veel mensen geïnteresseerd en worden de 'CitizenCons' goed bezocht. Er worden ook met enige regelmaat speelbare alfa's uitgebracht die backers kunnen spelen, waarin één van de onderdelen van Star Citizen uitgeprobeerd kunnen worden. Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Squadron 42, het singleplayer-gedeelte van Star Citizen.