Portugal klopt ook Polen in Nations League

De Portugese voetbalploeg heeft in Chorzów een krappe overwinning geboekt op Polen in de Nations League. De thuisploeg maakte er nog wel een spannende slotfase van.

Polen begon goed aan de wedstrijd en nadat Krzysztof Piatek al snel de eerste kans kreeg, nam de thuisploeg na achttien minuten de leiding. Piatek, namens Genoa momenteel topscorer van de Serie A (negen doelpunten), kopte bij de tweede paal raak uit een hoekschop vanaf de rechterflank.

De Portugezen rechtten vervolgens de rug en de gelijkmaker bleef niet lang uit. Luís Miguel Afonso Fernandes, beter bekend als Pizzi, bood André Silva van dichtbij een niet te missen kans: 1-1. Kort voor rust pakten de bezoekers zelfs een voorsprong toen Rúben Neves een prachtige lange bal gaf op Rafa Silva, die met zijn aanname meteen Lukasz Fabianski uitspeelde. Kamil Glik werkte de bal daarna in eigen doel in een poging om Silva van scoren af te houden.

Kort na de onderbreking leek het duel al gespeeld toen ook Bernardo Silva een doelpunt mee pikte. De technicus van Manchester City schoot van buiten het strafschopgebied fraai raak. Polen gaf echter niet op en in het slotkwartier zorgde Jakub Błaszczykowski voor de 2-3 met een uitstekend schot in de benedenhoek.

In de slotfase hield Portugal stand en de ploeg gaat met zes punten uit twee duels nu soeverein aan kop in groep 3 van divisie A in de Nations League. Vorige maand won de Europees kampioen al nipt van Italië, dat zelf toen ook 1-1 speelde tegen Polen. Komende zondag staan Polen en Italië opnieuw tegenover elkaar en beide landen hebben dus één punt uit twee wedstrijden.

Uitslagen Nations League donderdag
A3: Polen - Portugal 2-3
B2: Rusland - Zweden 0-0
C1: Israël - Schotland 2-1
C4: Litouwen - Roemenië 1-2
C4: Montenegro - Servië 0-2
D3: Faeröer - Azerbeidzjan 0-3
D3: Kosovo - Malta 3-1