Afrika's jongste miljardair ontvoerd

De 43-jarige Mohammed Dewji, ook wel Mo genoemd, is vanmorgen ontvoerd in Dar es Salaam, de voormalige hoofdstad van Tanzania (Afrika). De ontvoering van de jongste miljardair is bevestigd door January Makamba, de minister van Buitenlandse Zaken. Die heeft op Twitter laten weten dat er contact is met de vader van Mo: "Ik heb met zijn vader gesproken en het nieuws over onze vriend is waar. Mohammed heeft familie en kinderen. Bid voor hem en zijn kinderen. Help ons door informatie te geven"

Hij was op weg naar de sportschool voor een gymsessie, toen hij werd overvallen door twee buitenlandse mannen en een onbekend aantal handlangers met twee auto's. Mo werd in één van de twee auto's gestopt en meegenomen. 

Dewji is CEO van de MeTL-group, dat een van de grootste Tanzaniaanse bedrijven is, en in zijn eentje goed is voor 3,5% van het bruto binnenlands product. Het bedrijf houdt zich op verschillende vlakken bezig, zoals de landbouw, verzekeringen, huizenmarkt en telefonie. In 2016 ondertekende hij de Giving Pledge. Dat houdt zoveel in dat hij belooft om de helft van zijn vermogen te gebruiken om het welzijn van de samenleving te verbeteren. 

In 2014 richtte hij al een stichting op waarmee hij sindsdien al ruim 3 miljoen dollar in educatieve gezondsheidsprojecten heeft geïnvesteerd. De reden van zijn ontvoering is nog onbekend. 

 Mohammed Dewji (Foto: Wikipedia)
Mohammed Dewji (Foto: Wikipedia)