'Schietincident Delft heeft hoogste prioriteit'

Op de Breestraat in Delft stopte maandagochtend vroeg een scooter met twee personen voor coffeeshop The Game. Een van hen stapte af en haalde iets tevoorschijn dat op een vuurwapen leek. Het tweetal had echter de buiten de waard gerekend; op datzelfde moment reed er een agent in een onherkenbare politieauto zijn ronde en die besloot in te grijpen. 

Tijdens de vlucht van de twee heeft de agent meedere schoten gelost. Het is nog niet duidelijk of hij de verdachten ook daadwerkelijk geraakt heeft.  De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident richting de coffeeshop en de rijksrecherche doet onderzoek naar de agent die zijn dienstwapen heeft gebruik. Hierbij wordt zowel tactisch als forensisch onderzoek gedaan. 

Later in de ochtend werd er een 18-jarige man met een schotwond in een ziekenhuis in Zoetermeer binnengebracht. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het is nog niet duidelijk of de dood van de man in verband staat met het schietincident in Delft. In de tussentijd is het politietoezicht in Delft verder aangescherpt. Hiertoe zullen er op diverse plaatsen permanent bemande politieauto's worden geplaatst. 

Daarnaast heeft de uitbater van de coffeeshop besloten om voorlopig dicht te gaan zo meldt Omroep West. Hij heeft dat in overleg met burgemeester Marja van Bijsterveldt gedaan. Van Bijsterveldt "Ik kan me de grote zorg van de bewoners van de Breestraat goed voorstellen. Ze zijn, net als ik, opnieuw geschrokken. Deze incidenten horen niet bij Delft."

Volgens het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek voor het OM en de politie van Delf de 'hoogste prioriteit'. Ook zegt het onderzoeksteam de scenario's die door diverse media worden geschetst met interesse te volgen. Toch is het OM voorzichtig met het trekken van conclusies: "Het werkt met verschillende scenario’s maar kan daar in het belang van het onderzoek op dit moment niets over zeggen."