Schorsing FC Twente doelman Drommel ingekort

De KNVB heeft de schorsing van Joël Drommel ingekort, in plaats van twee wedstrijden is de sluitpost nu slechts voor een duel geschorst, met als resultaat dat Drommel alleen de wedstrijd tegen TOP OSS hoeft te missen, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht is de doelman weer beschikbaar voor de Tukkers.

De keeper van FC Twente werd door de voetbalbond voor twee wedstrijden geschorst na zijn vertrek uit het trainingskamp van Jong Oranje. De 20-jarige sluitpost vertrok daar omdat hij zijn focus wilde leggen op zijn club, waar hij eerste doelman is, bij Jong Oranje was hij derde keeper.

De directeur topvoetbal van de KNVB, Nico-Jan Hoogma, reageerde op de website van de bond als volgt: “Om FC Twente snel duidelijkheid te geven, hebben we in eerste instantie het FIFA-reglement zoals het is toegepast op de situatie. Volgens dat reglement zou Drommel door het afhaken bij Jong Oranje niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna. Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen. Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft laten te gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten.”

De technisch directeur van de club uit Enschede, Ted van Leeuwen, laat weten content te zijn met de flexibele houding van de KNVB.