Doelman Drommel kan niet spelen voor FC Twente na weigeren Jong Oranje

FC Twente kan de komende twee competitiewedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht niet beschikken over doelman Joël Drommel. De KNVB heeft hem niet speelgerechtigd verklaard. De 21-jarige doelman trok zich eerder op dinsdag terug bij Jong Oranje, omdat hij zich op dit moment liever op zijn club richt.

"De reglementen van de FIFA schrijven voor dat spelers verplicht zijn gehoor te geven aan een oproep voor een vertegenwoordigend elftal. De KNVB heeft FC Twente schriftelijk ingelicht over de beslissing dat Drommel volgens dit FIFA-reglement niet speelgerechtigd is voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode”, aldus de KNVB in een kort statement.

Drommel twijfelde dit weekend nog wat hij moest doen. De Eerste Divisie voetbalt gewoon door tijdens de interlandperioden en de KNVB begrijpt de ophef van de laatste dagen daarover niet

Bondscoach Erwin van de Looi riep Yanick van Osch van Jong PSV als vervanger van Drommel op. De voorman van Jong Oranje reageerde teleurgesteld op het vertrek van de keeper van FC Twente uit het trainingskamp. "We hebben hem natuurlijk niet voor niets geselecteerd en hadden hem er graag bij gehad. Wel is het zo dat we spelers nodig hebben die hier voor de volle 100 procent willen zijn. Joël gaf aan zich op dit moment liever te richten op zijn club en dat hebben we te respecteren." Drommel moet nu dus alsnog boeten voor het kiezen voor de club. 

Jong Oranje neemt het donderdag op Carrow Road in Norwich op tegen de Engeland, vijf dagen later is Schotland op De Vijverberg in Doetinchem de tegenstander. Nederland staat in de kwalificatiegroep op de tweede plaats met elf punten uit zes duels. Engeland staat met zestien punten eerste, Schotland heeft er acht. De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het Europees kampioenschap, de beste vier nummers twee strijden in de play-offs om twee tickets naar Italië.

Van de Looi heeft voor de wedstrijden drie keepers tot zijn beschikking. Naast Van Osch zijn dat Justin Bijlow (Feyenoord) en Indy Groothuizen (ADO Den Haag). Bijlow is normaal gesproken de eerste keeper bij Jong Oranje.