Vrouwen Ajax winnen opnieuw in Champions League

De voetbalsters van Ajax hebben ook hun tweede wedstrijd in de kwalificatie voor de Champions League weten te winnen. De landskampioen versloeg de Noord-Ierse club Linfield in Belfast met 2-0. De doelpunten kwamen van twee nieuwelingen, de Finse middenvelder Lina Salmi en aanvaller Vanity Lewerissa.

Keeper Marieke Ubachs wist twintig minuten voor tijd een strafschop van Linfield te stoppen. Ajax won eerder deze week van ook al van Wexford Youths uit Ierland (4-1).

De ploeg van trainer Benno Nihom sluit de kwalificatiegroep maandag af tegen Thór uit IJsland. Thór won vanavond ook hun tweede duel tegen Wexford Youths. Het werd 3-0. De winnaar van Ajax - Thór zal als groepswinnaar zich plaatsen voor de laatste 32 van de Champions League. Ook de twee beste nummer twee beste nummers twee van de kwalificeren zich voor de de eerste knock-outronde. Twintig topclubs zijn daarvoor automatisch al geplaatst.

Vorig jaar bereikte Ajax het hoofdtoernooi, maar daarin moest de landskampioen in de eerste ronde buigen voor de Italiaanse club Brescia.