Wenger erkent: "Ik ben te lang bij Arsenal gebleven"

Arsène Wenger vond het moeilijk om Arsenal na bijna 22 jaar vaarwel te zeggen. De Fransman geeft toe dat het te lang heeft geduurd.

Na het uitblijven van grote successen waren steeds meer fans van The Gunners van mening dat het tijd was voor een nieuwe manager, maar Wenger stelde zijn vertrek keer op keer uit. RTL stelde hem de vraag wat de grootste fout is geweest in zijn carrière. "Misschien dat ik 22 jaar bij dezelfde club ben gebleven", luidde zijn antwoord.

"Ik ben iemand die graag veel rondkijkt, maar ik houd ook van een uitdaging. Ik ben soms een gevangene in mijn eigen uitdaging geweest", aldus de 68-jarige Wenger, die dit voorjaar afzwaaide in het Emirates Stadium. Hij won in Noord-Londen drie keer de Premier League, waarvan één keer door een heel seizoen ongeslagen te blijven in de competitie.

De Franse keuzeheer veroverde met Arsenal bovendien zeven keer de FA Cup met Arsenal, een record. Voor zijn lange avontuur in Engeland was Wenger coach van Nagoya Grampus Eight in Japan en volgens de laatste geruchten keert hij mogelijk terug naar dat land.