Kuipers vierde official bij WK-finale

Björn Kuipers moet tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië zondag genoegen nemen met een rol als vierde official.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten om niet Kuipers, maar de Argentijn Néstor Pitana als scheidsrechter aan te wijzen voor de grote finale in Moskou. Pitana en Kuipers werden samen met Alireza Faghani (Iran) gezien als topkandidaten om de finale te mogen leiden en de keuze is dus gevallen op Pitana.

Bij de titelstrijd tussen de Fransen en de Kroaten, die om 17:00 uur begint, zal Erwin Zijnstra als reserve assistent-scheidsrechter dienst doen. Bij de troostfinale tussen België en Engeland, zaterdagmiddag in Sint-Petersburg, verschijnt Faghani als scheidsrechter op het veld.

Björn Kuipers was woensdagavond de vierde man bij de halve finale tussen Engeland en Kroatië. Hij floot dit WK vier wedstrijden: in de groepsfase had hij de leiding bij Egypte - Uruguay (0-1) en Brazilië - Costa Rica (2-0). Daarna volgden Spanje - Rusland (1-1, 4-5 na strafschoppen) in de achtste finales en Zweden - Engeland (0-2) in de kwartfinales.