FOK! Wat een weer: onweer

De bewolking overheerst en er zijn in een groot deel van het land perioden met regen of buien. In het oosten komt plaatselijk een onweersbui voor. In het (uiterste) noordoosten zijn er eerst nog zonnige perioden. De maxima lopen uiteen van 19°C langs de (noord)westkust tot lokaal 26°C in het uiterste (noord)oosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vannacht zijn er wolkenvelden en plaatselijk valt er nog wat regen of een bui. In brede opklaringen kan zich een mistbank vormen. Het koelt niet verder af dan circa 16°C bij een zwakke tot matige noordenwind.

Morgen overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en is er in het oosten in de loop van de middag kans op een onweersbui, lokaal mogelijk weer met veel regen in korte tijd. Het wordt landinwaarts 24 tot 28°C. In de kustgebieden waait de wind van zee en wordt het niet warmer dan 22°C, op de stranden is mist van zee niet geheel uitgesloten. Elders staat een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting.

De dagen daarna eerst warm met enkele (onweers)buien. Vanaf volgende week dinsdag overgang naar een koel en wisselvallig weertype met af en toe wat regen of een bui. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Spylacopa_68 nam een Irish coffee tijdens de Highland Games in Kempen (D) (Foto: Spylacopa_68)
Spylacopa_68 nam een Irish coffee tijdens de Highland Games in Kempen (D) (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!