Olympisch kampioene Achtereekte en Otterspeer blijven bij ploeg Orie

Carlijn Achtereekte komt ook de komende twee seizoenen uit voor de schaatsploeg van Lotto-Jumbo. De olympisch kampioene op de 3.000 meter heeft haar contract bij de ploeg van coach Jac Orie met twee jaar verlengd. Achtereekte maakte begin 2017 de overstap naar Lotto-Jumbo.

Achtereekte stuntte in Zuid-Korea met olympisch goud op de 3.000 meter. De 28-jarige schaatsster uit Lettele bleef in Gangneung Ireen Wüst en Antoinette de Jong voor. Het was haar eerste overwinning op een afstand van een internationaal titeltoernooi.

"Ik heb bij Jac een geweldig seizoen beleefd, met natuurlijk als absolute uitschieter het veroveren van de olympische titel. Ik ben daarom erg benieuwd waartoe ik in staat ben de komende periode. Ik wil me niet alleen richten op de 3 en 5 kilometer, maar ook op het allrounden", legt Achtereekte uit.

Hein Otterspeer heeft bijgetekend voor één seizoen. Hij kende een minder seizoen. Otterspeer plaatste zich niet voor de Winterspelen en miste ook het WK sprint. "Gelukkig heb ik het seizoen met een fraaie overwinning bij de World Cup in Minsk kunnen afsluiten. Ik weet dat ik het in me heb en ben blij met het vertrouwen van Jac en zijn team. We gaan er alles aan doen om volgend seizoen op de belangrijke momenten te strijden voor de overwinning", aldus Otterspeer.