FOK! Wat een weer: later op de dag droog

Het is bewolkt en regenachtig, met op veel plaatsen nevel, de eerste uren op een enkele plaats mist. In de loop van de middag beperkt de meeste neerslag zich tot het oosten en zuidoosten, elders kan dan nog een enkele lichte bui voorkomen. Het blijft overal bewolkt. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 7°C, op de Wadden iets lager. De wind wordt overal noordwestelijk en is meest matig.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. In opklaringsgebieden kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in brede opklaringen en 5°C daar waar het bewolkt blijft. Er staat een zwakke tot matig wind uit richtingen tussen noordwest en zuidwest.

Morgenochtend lossen eventuele mistbanken snel op. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar overdag af. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden van het land. Op de Waddeneilanden blijft de temperatuur steken bij een graad of 5. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Later in de middag en avond wordt de wind overal oostelijk en neemt iets in kracht toe. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Lentsenberg in het Reichswald (Foto: DJMO)
Lentsenberg in het Reichswald (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!