Jochie (14) legt 20 eieren uit z'n kont

Akmal uit Gowa blijkt een medisch wonder. De veertienjarige Indonegiër legt namelijk eieren via zijn anus. In twee jaar tijd heeft hij al twintig eieren gelegd.

De puber begon in 2016 ineens eieren te leggen. Allemaal via de artiesteningang. Al meerdere keren heeft hij zich met de aandoening gemeld bij het plaatselijke ziekenhuis, maar daar konden ze niets voor hem betekenen. Ook niet toen hij deze week live twee eieren legde voor de ogen van de verbaasde artsen.

"In twee jaar tijd heeft hij achttien eieren gelegd", vertelt vader Rusli. "En vandaag ook weer twee eieren erbij. Ik heb het eerste ei getikt, en de inhoud was geheel geel. Een maand later opende ik een ander ei, en bij dit bleek de inhoud kats wit en juist niet geel."

Hoewel de artsen er geen reet van geloven, hebben zij Akmal toch een week in quarantaine gelegd in het ziekenhuis. Zij willen zien of het ventje inderdaad eieren weet te leggen, of dat hij alle eieren zelf in zijn poeperd heeft geschoven. Inmiddels zijn er röntgenfoto's gemaakt waarop is te zien dat Akmal daadwerkelijk twee eieren in zijn lichaam heeft zitten.

Dat zijn zoon zelf de eitjes in zijn anus heeft geduwd, gaat er bij Rusli niet in: "Ik ben de dorpsimam", verterlt hij. "Zoiets doen we niet. We doen niet aan voodoo, maar geloven uitsluitend in Allah."

Wie was er eerder: de moslim of het ei?