Democraat Green wil impeachment Trump afdwingen

Het democratisch congreslid Al Green denkt dat hij het Huis van Afgevaardigden volgende week kan dwingen tot een impeachment van  Trump. Die procedure werd twee weken geleden ingeleid. De Democratische Congresleden beschuldigen Trump onder andere van obstructie van justitie, het ondermijnen van de onafhankelijkheid van de federale justitie en het voeden van extreemrechtse haat.

Green, vertegenwoordigder voor Houston en Texas, is het eerste Congreslid dat tot het starten van de afzettingsprocedure oproept. Een impeachment-procedure is een lange onzekere procedure. De Republikeinse meerderheid in beide kamers van het Congres maakt een gewenst resultaat nóg onzekerder.

Al Green noemde in in een toespraak Trump een miljardairskwezel: "Ik weiger werkeloos toe te kijken hoe een miljardairskwezel mijn land onherstelbare schade toebrengt. Een miljardairskwezel die de KKK tolereert, maar niet de islam. Een miljardairskwezel die antisemitisme, racisme, seksisme, etnocentrisme, xenofobie en homofobie tolereert.