HEMA slaat door: alle kinderkleding genderneutraal

HEMA lijkt de laatste tijd volkomen doorgeslagen te zijn. Na het in de ban doen van Zwarte Piet en het vervangen van zaken als 'Pasen' door 'Lentefeest' zijn ze nu op de nieuwste SJW hype gesprongen; genderneutraliteit. En dan niet eens over de hele lijn, maar alléén bij kinderkleding.

Straks staat op de rokjes, hartjesonderbroeken en leggings met glitters dus niet meer 'meisjes' maar 'kids'.

De inkoopdirecteur meldt tegenover de Volkskrant dat de keten 'steeds vaker' klachten kreeg. Zo was er een meisje dat graag stoerder ondergoed wilde. Hoe dat straks moet als jongensondergoed (met piemelgleuf) en meisjesondergoed (met extra laagje in het kruis) door elkaar gebruikt worden zoeken de kinderen en hun ouders zelf maar uit.

Waarom alleen kinderkleding? Geen idee

De werkelijke reden voor deze stap zal ongetwijfeld marketing zijn. Met deze stap komt de HEMA natuurlijk uitgebreid in het nieuws en met de huidige genderneutraalhype zullen veel mensen goedkeurend hun jongen met een roze jurkje aan naar zijn vriendjes op school sturen. Het is wachten op de eerste slachtoffers van pestgedrag. Maar ja, dat is écht HEMA. Zelf de aanduiding jongens/meisjes negeren is voor de kleine groep die het betreft kennelijk lastiger dan de overige 99% van dienst blijven.

Echt, HEMA?

HEMA kinderkleding voortaan genderneutraal (CC BY-SA 2.5 nl) foto: Onderwijsgek
HEMA kinderkleding voortaan genderneutraal (Wiki Commons - CC BY-SA 2.5 nl) foto: Onderwijsgek