MŁller pakt titel in Rosmalen na nieuw tiebreakduel met Karlovic

Tennisser Gilles Müller heeft zondag het ATP-toernooi in Rosmalen gewonnen. De 34-jarige Luxemburger draait weliswaar al vele jaren mee in de tenniswereld, dit jaar won hij in Sydney pas zijn eerste titel. Na zijn zege op het Brabantse gras staat de teller voor de veteraan op twee.

Müller nam het op tegen de 38-jarige Ivo Karlovic uit Kroatië, een duel tussen de nummers 28 en 24 van de wereld en, belangrijker nog, een duel tussen twee servicekanonnen. Sinds de twee serieuze professionals zijn - een challengerwedstrijd uit 2003 daargelaten dus - stonden ze twee keer tegenover elkaar, beide keren in 2016. Karlovic en Müller speelden daarin vijf sets en allemaal eindigden die in een tiebreak, met voor beiden één gewonnen wedstrijd.

In Rosmalen wist men dus wat men kon verwachten en dat kwam dan ook. De heren waren op eigen service onaantastbaar, vooral Müller gaf helemaal niks weg, en ze sloegen een goede lading aan aces. Na precies nul breakkansen won Müller de eerste tiebreak en nadat ook set twee geen enkele breakkans opleverde was de Luxemburger ook daar in de tiebreak de beste: 7-6 (5), 7-6 (4).

Müller wint in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Müller wint in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)