Slachtoffer aanranding statushouder spoort zelf dader op

Een Somalische asielzoeker die in oktober vorig jaar een 28-jarige vrouw aanrandde in Hoorn moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Niet door inspanning van de politie maar door een slimme list van zijn slachtoffer kon hij worden aangehouden zo lezen we in de Telegraaf. Aan de zaak werd toen nauwelijks aandacht besteed.

Nadat de 28-jarige Mohammed M. zijn slachtoffer had aangerand en bijna gewurgd had ging hij er met haar telefoon vandoor. Hij had echter niet door dat er een app was geinstalleerd waardoor zijn slachtoffer precies wist waar hij zich bevond. Mohammed misbruikte het profiel van de vrouw om op chatsites in contact te komen met biseksuele en/of lesbische vrouwen.

In december deed het slachtoffer zich voor als een andere vrijgezelle vrouw. En met succes: Mohammed hapte toe en stuurde haar een selfie toe. Hierop stapte ze opnieuw naar de politie die de man in februari heeft opgepakt. Volgens justitie, die de rol van de vrouw in de arrestatie van de man heeft bevestigd, is er een volledige dna-match.

Update 12:06 uur
De man heeft zich in de tussenliggende periode verzekerd van een verblijfsvergunning. Daarmee is de aanrander formeel gepromoveerd tot statushouder. 

Update 12:40 uur
Zojuist ontvingen wij een persbericht van de PVV. Ze hebben naar aanleiding van dit 'incident' een aantal vragen opgesteld voor de Tweede Kamer. Zo wil de PVV onder meer weten hoe het mogelijk is dat de dader pas maanden later gearresteerd is, terwijl zijn verblijfpaats al binnen een week bekend was.

Daarnaast wil de partij weten of de (demissionair) minister van Veiligheid en Justitie bereid is om de verblijfsvergunning in te trekken "zodat dit monster na een hopelijk lange straf, uit Nederland kan worden verwijderd."

Als laatste komt het stokpaardje van de PVV aan de orde: "Kunt u ophouden met dit wanstaltige vreemdelingenbeleid en onze grenzen eindelijk sluiten voor alle asielzoekers, alsmede voor immigranten uit islamitische landen? Zo neen, waarom niet?"