Pokkn Tournament DX en UltraSun/UltraMoon aangekondigd

Nintendo en The Pokémon Company hebben nieuwe games aangekondigd voor Nintendo Switch en Nintendo 3DS. Voor Nintendo Switch lanceert op 22 september Pokkén Tournament DX, terwijl 3DS op dezelfde dag Pokémon Silver en Gold krijgen in de Virtual Console en op 17 november Pokémon UltraSun en UltraMoon.

Te beginnen met Pokkén Tournament: het betreft een port van de Wii-versie, maar dan met nieuwe fighters. In DX vechten Decidueye, Darkrai, Empoleon, Scizor en Croagunk mee. Hiermee komt het totale aantal vechtende Pokémon op 21. Daarnaast is er een nieuwe 3v3-modus en een aantal online-modi om in te kunnen vechten.

Voor Nintendo 3DS zijn Pokémon UltraSun en UltraMoon in de maak. Deze vinden plaats in dezelfde wereld als Sun en Moon, maar vertellen een nieuw verhaal met een aantal nieuwe Pokémon. Nieuwe features worden ook geteased, maar details zijn niet vrijgegeven. Naast deze titels komen ook Silver en Gold naar de 3DS Virtual Console op dezelfde dag als Pokkén Tournament DX. Deze versies zijn compatibel met de Pokémon Bank.

Beelden van de games kun je hieronder bekijken.