Neger krijgt witte piemel

Hieperdepiep hoera voor een veertigjarige Zuid-Afrikaan. Na zeventien jaar heeft de beste man eindelijk een nieuwe batsbajonet gekregen. Er is echter wel een maar bij: het gaat hier om een witte, doch paarsgepunte lans, terwijl de man in kwestie zelf een neger is.

Ofschoon de donkere kerel de operatie al vorige maand onderging, hebben de artsen van het Tygerberg Academic Hospital het blijde nieuws pas deze week naar buiten gebracht. De derde penistransplantatie ter wereld ooit.

Toen de arme drommel eindelijk uit zijn narcose was ontwaakt, bleek hij nog verrukt te zijn ook. "De eerste keer dat hij zijn spermaspeer zag, begon hij te janken", vertelt professor Ander van der Merwe. "Hij kon niet geloven dat hij na zeventien jaar weer een piemel had. Hij is een van de gelukkigste patiënten die ik hier ooit heb gezien."

De artsen verwachten dat de nieuwe eenogige slang binnen een halfjaar operationeel is. "Wij verwachten dat hij gewoon een normaal stijfje kan krijgen en hij zelfs weer seks kan hebben. " Ook staand plassen behoort tot de mogelijkheden.

Aan het kleurverschil wordt overigens ook gewerkt. Binnen zes tot acht maanden zal zijn jongeheer volledig zwart zijn. De beste man krijgt namelijk een zogeheten medische tatoeage.