Horner: "Vettel is Max een biertje verschuldigd"

Ondanks het gebrek aan snelheid van de Red Bull wist Max Verstappen toch een sleutelrol te spelen in de Grand Prix van Australië. Aan het begin van de race wist Sebastian Vettel continu de druk bij Lewis Hamilton vol op de ketel te houden, waardoor de Brit veel vroeger dan verwacht naar binnen moest en vast kwam te zitten achter de Nederlander. Vettel kon zo de voorsprong net ver genoeg opbouwen om een veilige stop te maken.

Hamilton kreeg over de boordradio te horen dat het essentieel was om langs Verstappen te komen. Van een echte aanval was er echter geen moment sprake: Hamilton wist meteen al dat het niet ging lukken. Melbourne is een lastige baan om in te halen, zelfs als je een seconde per ronde sneller bent dan je voorganger.

Red Bull-teambaas Christian Horner kon er wel om lachen. "Seb is Max een biertje verschuldigd," zei hij na afloop van de race. "Het feit dat Lewis niet langs Max kwam besliste de race. Dat gaf Sebastian de 'overcut' en de kans om de race te winnen. Het is goed voor de Formule 1 om weer eens een andere winnaar te zien. Al willen wij graag meedoen aan het feestje en er een 'three way fight' van maken."

Horner is blij dat er weer eens een andere winnaar te zien is (Pro Shots / Action Images)
Horner is blij dat er weer eens een andere winnaar te zien is (Pro Shots / Action Images)