Van de Pas gunt Dekker geen leg in German Darts Championship

Benito van de Pas staat in de kwartfinale van de German Darts Championship. De Tilburger was in de achtste finales veel te sterk voor Jan Dekker. Het werd 6-0. Ook Michael van Gerwen haalde de laatste acht. 

Dekker speelde dramatisch tegen Van de Pas. De Drentse darter kwam niet verder dan 72 gemiddeld. Hij won mede daardoor geen leg. 

Van Gerwen speelde tegen Cristo Reyes en won met 6-3. Na een flitsende start met een 110-finish waren de dubbels van de nummer één van de wereld ook wat slordig. Finishes van 81 en 80 brachten Reyes op 1-2, maar daarna kwam tot de versnelling met een 12-darter en een 5-2-voorsprong. Drie legs later was het beslist. De wereldkampioen gooide tegen de Spanjaard een gemiddelde van 98 gemiddeld, waar Reyes bijna de 95 aantikte. Ook bij het finishen liet Van Gerwen betere statistieken zien (33% om 27%). 

Ook Jelle Klaasen haalde de laatste acht. De Brabander had nog wel last van zijn pols en kwam tegen Dave Chisnall niet verder dan 82 gemiddeld. Chisnall was echter met 79 gemiddeld nog slechter. The Cobra won met 6-3. 

Vanavond is de laatste sessie van het toernooi met de kwartfinales, halve finales en finale. Van Gerwen speelt voor een plek bij de laatste vier tegen Ian White en Klaasen en Van de Pas treffen elkaar. Mocht Van Gerwen winnen dan zal hij in de halve finale sowieso een landgenoot treffen, want hij speelt tegen de winnaar van Klaasen - Van de Pas. 

Uitslagen German Darts Championship - Achtste finales

Michael van Gerwen 6-3 Cristo Reyes
Ian White 6-2 Darren Johnson
Jelle Klaasen 6-3 Dave Chisnall
Benito van de Pas 6-0 Jan Dekker
Peter Wright 6-2 Stephen Bunting
Kim Huybrechts 6-4 Alan Norris
Kevin Painter 4-6 Gerwyn Price
Mensur Suljovic 6-2 Joe Cullen

Programma kwartfinales

Michael Van Gerwen v Ian White
Jelle Klaasen v Benito Van de Pas
Peter Wright v Kim Huybrechts
Gerwyn Price v Mensur Suljovic